Golden Hour www.lindahaggh.com.jpg

Hi.

I am Linda, based out of Sweden but mostly traveling the world. Here you will find my travel tips, healthy lifestyle tips, my personal style and lifestyle in general. Thank you for following on my new adventures.

X

Follow me on Instagram

Follow
My raw raspberry and lemon cheesecake recipe

My raw raspberry and lemon cheesecake recipe

P1060020.jpg
P1060019.jpg
P1060017.jpg

- This post contain adlinks - 

-Scrolla ner för inlägg på svenska-

Hey beauties!

Finally I can post a fully recipe with products of my lovely Raw raspberry and lemon cheesecake that so many of you have asked for. I know that this is a rather summer inspired recipe, BUT, I have the perfect suggestion for you all how to switch it up and make it the perfect cake for christmas. Instead of raspberry topping you can add cinnamon and fresh cut dates or figs, or whatever you prefer. There´s no rules here, place what ever topping that suits your occasion. Here you just need your imagination. Once I get home I am going to try this one and add some christmas spice to the filling and remove the raspberries for cinnamon caramelized figs. Yummy! I Can´t wait to start baking properly again. Scroll down for full recipe and where to order the good, high quality organic products. 

This recipe is 100 % gluten free and lactose free. 

Raw lemon and raspberry cheesecake:

Crust: 

2 dl soaked almonds 2 dl soaked walnuts ( here and here

15 pitted dates soft

Pinch of organic Himalayan salt ( get it here )

Blend everything together and spread the mixture in a round pan with removable edges. Place in the freezer. 

Filling:

6 dl natural cashews soaked over night ( get them here )

2 dl organic cold pressed coconut oil  ( get it here )

2 dl lemon juice

1 dl agave syrup ( get it here )

1 tablespoon raw vanilla powder

1-2 dl cold water

Blend everything together until real smooth.Add the mixture on the now frozen crust, and then back to the freezer. Take it out around 30 min before serving and add your choice of topping, for this one raspberries. After first serving you can keep it in the fridge and it will be perfecto. Enjoy!

X Linda 

Follow

 

Hej alla hjärtan! Äntligen så publiserar jag mitt Raw raspberry and lemon cheesecake recept som så många bett om, med länkar till alla ingredienser/ produkter som jag själv använder. Jag vet att detta receptet känns väldigt somrigt, MEN, jag har ett bra tips på hur du kan göra det till en super god jul kaka istället. Byt ut hallonen mot kanel pulver och hackade dadlar eller varför inte fikon. Eller vad du känner för och vad som passar just dig och tillfället då du ska servera den. Här finns inga regler utan allt som behövs är lite fantasi. När jag kommer hem ska jag testa denna, men lägga till pepparkakskrydda i fyllningen, och garnera med kanel karamelliserade fikon och dadlar på toppen i stället för hallon, hur gott ? Scrolla ner för hela receptet, samt vart du hittar alla ekologiska ingredienser med hög kvalitét. 

Detta receptet är 100 % gluten fritt och laktos fritt. 

Raw lemon and raspberry cheesecake:

 Paj botten:

2 dl blötlagda mandlar (du hittar dem här)  

2 dl blötlagda valnötter 

15 urkärnade dadlar

1 kryddmått oraffinerat Himalayan salt eko (du hittar det här

Mixa allt tillsammans, lägg i en rund form (smord med kokosfett) med avtagbara kanter sen in i frysen

Fyllning:

6 dl raw cashewnötter som blötlagts över natten (de hittar du här)                          

2 dl kokos olja (som du hittar här

1.5 dl pressad citron juice

1 dl agave (som du hittar här)

1 msk vanilj extrakt eko (som du hittar här)

1-2 dl kallt vatten

Mixa allt tillsammans i en matberedare till en slät smet, häll smeten över nöt botten som nu har stelnat, sedan tillbaka in i frysen

Ta fram den ca 30 min innan servering, dekorera med valfri topping, jag använde till denna hallon som du kan se. 

Resterande tid kan man ha den i kylen istället för frysen så blir konsistensen perfecto. När det kommer till dyra produkter som nötter, frön, oljor, och mycket eko produkter handlar jag alltid på nätet. Dels så är det mycket billigare samt allt är samlat på ett ställe, så skönt att slippa åka rundor för att hitta mina favorit produkter, sen har de oftast fri frakt. 

Enjoy! 

X Linda 

Follow

 

The Lil Flea festival - Mumbai

The Lil Flea festival - Mumbai

How to stay healthy and free from foreign bacteria while traveling

How to stay healthy and free from foreign bacteria while traveling