Golden Hour www.lindahaggh.com.jpg

Hi.

I am Linda, based out of Sweden but mostly traveling the world. Here you will find my travel tips, healthy lifestyle tips, my personal style and lifestyle in general. Thank you for following on my new adventures.

X

Follow me on Instagram

Follow
Celery Juice And Healthy Thyroid Function

Celery Juice And Healthy Thyroid Function

Let´s talk about celery and how this herb can help you if you´re suffering from hypothyroidism or poor thyroid function.

I drink about 1-2 glasses of celery juice every day on an empty stomach and it has some great impact on my thyroid function. How? Celery is a very powerful antioxidant full of enzymes and coenzymes that is needed for a whole different functions in the body. Celery has great antibacterial characteristics  and helps your good bacteria and starves the unproductive bacteria in your gut. It also alkalizes the gut due to the high bio active sodium. It raises the bodys hydrochloric acid so your body can digest the food more easily. With age the bodys own production of hydrochloric acid slows down, and celery juice can help with that, so your body can breakdown the food properly and absorb all the important nutrients. 

Jag dricker runt 1-2 glas selleri juice varje dag på tom mage och det är en av många saker som har hjälpt mig med min sköldkörtel. Hur ? Jo, selleri är en väldigt kraftfull antioxidant som är full med både enzymer och coenzymer som behövs för många olika processer i kroppen. Selleri hjälper dina goda bakterier och svälter de elaka bakterierna i din tarm. Det höjer även kroppens egna salt syra som är en viktig funktion för matsmältningen så din kropp smälter maten bättre. Med åldern försämras kroppens egna produktion av salt syra och då är selleri juice perfekt som ett extra hjälpmedel för just detta så din kropp kan smälta maten och ta upp all viktig näring. 

Celery juice for healthy thyroid function photo by Linda Haggh.jpg

Celery is rich in vitamins and minerals well needed such as magnesium, iron and vitamin A, B, C, E and folic acid. 

Selleri är rik på väl behövda vitaminer och mineraler så som magnesium, järn samt vitamin A, B, C, E och folsyra. 

Foto 2018-05-10 09 52 21.jpg

If you´re feeling discomfort or bloated lately, I can really recommend having a large glass of celery juice every morning after waking up on an empty stomach. It helps so much with better digestion AND you´ll feel less bloating. 

Celery also helps with water retention since it´s diuretic and can help you if you´re feeling bloated or sluggish. 

Om du känner obehag eller uppblåst den senaste tiden så kan jag verkligen rekommendera att dricka ett stort glas selleri juice varje morgon efter att du vaknat på tom mage. Det hjälper till så mycket med matsmältningen och du slipper en uppblåst mage. 

Selleri hjälper också till att bli av med vätskeansamling då det är vätskedrivande, så om du känner dig svullen eller att du binder vätska kommer selleri juice att underlätta. . 

Foto 2018-05-10 09 53 34.jpg

Celery drink recipe 

2 celery sticks 

3 dl water 

Half squeezed lemon 

Option: Add a pinch of chlorella for that extra detox effect. 

Mix everything together in a blender and enjoy! 

 

Selleri juice recept

2 stjälkar selleri

3 dl vatten

En halv pressad citron

Tips: Lägg till en nypa chlorella för extra detox effekt.

Mixa allt i en blender och njut! 

X Linda

Follow
Dusty Pink

Dusty Pink

Helpful Steps To Minimize Your Stress

Helpful Steps To Minimize Your Stress